Top 5 oracole celebre care-ţi spun ce noroc ai în viitor

Ultima actualizare:

Pentru a afla un răspuns concret la astfel de întrebăriincitante, personalităţi de seamă din cele mai îndepărtate timpuri au inventat câte un oracol. De fapt, prin metode foarte simple de divinaţie, oamenii au aflat ce le rezervă viitorul.

Cu timpul, s-a dovedit că unele oracole au devenit celebre prin maniera în care ofereau un răspuns concret la cele mai spinoase întrebări adresate de orice persoană.

Iată cinci oracole celebre care pot fi consultate de fiecare dintre voi, în momentele de incertitudine.

Oracolul lui Hermes

Care este originea acestui oracol

În Grecia Antică, Hermes era considerat mesagerul zeilor şi zeul călătoriilor; în acelaşi timp, Hermes călăuzea şi sufletele morţilor. În Antichitate, Zeul Hermes era venerat de oameni.

De aceea, în semn de preţuire, în pieţele publice din marile oraşe ale Greciei exista amplasată statuia sa. Prin tradiţie, o persoană care voia să afle răspuns la o întrebare importantă pentru destinul său, se ducea în asfinţit şi aprindea o candelă la picioarele statuii; după câteva momente de concentrare persoana respectivă îi adresa Zeului o întrebare. În continuarea ritualului, persoana respectivă îşi astupa urechile cu palmele şi pleca de lângă statuie.

La o mică distanţă de statuie, persoana îşi îndepărta repede palmele de pe urechi, fiind atentă la conversaţia unor persoane care treceau prin acea zonă. Cuvintele auzite reprezentau răspunsul lui Hermes.

Cum consultăm Oracolul lui Hermes

Dacă vreţi să aflaţi răspuns la o întrebare importantă, mergeţi seara târziu într-o zonă aglomerată de obicei, din localitatea în care locuiţi. Tradiţia spune că ora preferată în care practicaţi divinaţia se apropie de miezul miezul nopţii, pentru că „orele" Zeului Hermes reprezintă „hotarul"între zi şi noapte. Vă astupaţi urechile cu palmele timp de câteva secunde. După aceea, îndepărtaţi palmele de pe urechi, iar primele cuvinte auzite de la trecătorii care trec la acea oră pe lângă voi reprezintă un răspuns la problema care vă preocupă.

Oracolul lui Zeus

Care este originea acestui Oracol

Originar tot din Grecia Antică, acest oracol era consultat atunci când în administraţia publică rămânea vacant un post important. Candidatul, dornic să ocupe acea funcţie, alegea mai multe pietricele, însă pe fiecare pietricică el desena câte un simbol secret. La finalul divinaţiei, candidatul punea pietricele într-un vas şi le amesteca foarte bine, concentrându-se la întrebarea care-l frământa. Apoi el alegea o singură pietricică, iar simbolul acesteia era răspunsul lui Zeus.

Cum consultăm oracolul lui Zeus

Concentraţi-vă foarte bine la problema voastră şi scrieţi pe câteva bileţele strategiile pe care intenţionaţi să le urmaţi. De exemplu, puteţi întreba: când să mă prezint la interviul X: peste trei zile, peste o săptămână sau în luna Y. Amestecaţi bileţelele, închideţi ochii şi alegeţi un bileţel. Acela este răspunsul lui Zeus.

Oracolul Pragului

Care este originea acestui Oracol

Această metodă de divinaţie era parcticată în vremuri foarte îndepărtate în ţările nordice ale Europei. Metoda era folosită îndeosebi de magicieni. Ei se retrăgeau în zone izolate, pe un munte, iar acolo meditau la problema care-i preocupa. După câteva ore de meditaţie, magicianul cobora şi se îndrepta spre locuinţa sa. Însă el era foarte atent la prima persoană pe care o întâlnea, iar aceasta le răspundea printr-un semn.

Cum consultăm Oracolul pragului

Mai târziu, pragul a devenit un simbol. De aceea, persoana care vrea să practice această divinaţie nu trebuie să urce pe un deal sau pe creasta unui munte. Trebuie să stea câteva minute în pragul casei sau, dacă locuieşte la bloc, să stea la uşa de la intrarea a acestuia. Pragul respectiv este locul de trecere între două lumi.

Tebuie să fiţi atenţi şi să observaţi persoana care se apropie de uşa unde aşteptaţi răspunsul. Dacă vine o persoană care din fire este certăreaţă şi agresivă, proiectul vostru sau problema care trebuie s-o rezolvaţi nu se rezolvă prea uşor şi trebuie să vă luptaţi cu un rival. Dacă lângă uşă vine un copil sau o persoană însărcinată, atunci veţi avea succes în demersul vostru. Dacă aveţi şansa să se apropie o persoană publică, rezolvaţi problema voastră cu ajutorul unei persoane influente.

Oracolul lui Nostradamus

Care este originea acestui oracol

Metoda aceasta de divinaţie a fost practicată prima dată în Evul Mediu. Atunci, magicienii alegeau un inel de aur sau de argint şi-l suspendau de un fir de aţă. După aceea, capătul firului rămas liber era ţinut cu ajutorul a două degete: cel mare şi arătătorul. Inelul respectiv era ţinut deasupra unui pergament pe care erau scrise două răspunsuri: Da sau Nu. După ce se rostea întrebarea, firul cu inelul ( pendulul) se rotea într-o direcţie la Da sau la Nu.

Cum consultăm Oracolul lui Nostradamus

Acest Oracol stă la originea radiesteziei din zilele noastre. Metoda în sine consideră că forţele nevăzute ale Universului contribuie la oscilaţiile pendulului. Acum , în magazinele cu obiecte ezoterice există mai multe modele de pendul. Vă concentraţi asupra problemei voastre şi puneţi întrebarea. Veţi observa că pendulul (sau un inel al vostru sau un cercel suspendat de un fir de aţă) se învârteşte într-o direcţie anume-Da sau Nu.

Oracolul lui Virgiliu

Care este originea acestui oracol

Este o metodă de divinaţie practicată din vremuri foarte îndepărtate, chiar de la apariţia literaturii. Romanii puneau întrebări Eneidei, celebrului poem realizat de Virgiliu şi puneau degetul la întâmplare pe un cuvânt sau pe o frază anume din acel text. Mai târziu, persoanele religioase foloseau pentru divinaţie Biblia.

Cum consultăm Oracolul lui Virgiliu

Pentru a afla răspuns la problema voastră, puteţi alege un text religios sau o carte de specialitate din domeniul vostru de activitate. Deschideţi documentul respectiv de trei ori şi notaţi numărul paginii. De exemplu :7, 15,37. De la pagina nr 7 luaţi în calcul al şaptelea cuvânt; de la pagina 15, număraţi 15 cuvinte şi de la pagina 37 număraţi 37 de cuvinte. După aceea, analizaţi sensul acestor cuvinte în ansamblu.

.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
culoare zodii jpg
supa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net