Cum pregătesc gospodinele din Grecia chiftelele? Câteva ingrediente delicioase le pot schimba complet gustul

Chiftele sunt un preparat foarte popular la noi în țară, iar dacă vreți să încercați o variantă cu totul nouă a acestora, puteți apela la cea grecească! Chifteluțele grecești au un gust desăvârșit, de care vă veți îndrăgosti încă de la prima înghițitură.

Este o rețetă ușor de pregătit / foto: Shutterstock
Este o rețetă ușor de pregătit / foto: Shutterstock

Este o rețetă simplă, delicioasă și foarte ușor de făcut! Chiftelele greceși au câteva ingrediente delicioase, care le vor oferi un gust de vis!

De ce ingrediente este nevoie

Din fericire, pentru a pregăti aceste chiftele unice și delicioase nu este deloc nevoie de ingrediente prea complicate. Mai precis, va trebui să aveți la îndemână cam 800 de grame de pulpe de pui dezosate, sau piept de pui, cât și o ceapă medie roșie sau albă.

De asemenea, vă mai trebuie și patru căței mari de usturoi, un ou, două linguri de pesmet, cam 120 de grame de măsline tocate, 150 de grame de brânză feta, un ardei gras roșu, îndeajuns de multă verdeață tocată, coaja rasă de la o jumătate de lămâie, sare, piper, o linguriță oregano uscat, boia și ulei.

Iar pentru a pregăti sosul, trebuie să aveți la îndemână 500 de grame de iaurt grecesc cu 10% grăsime, puțină sare, coaja rasă a unei lămâi, două linguri de zeamă de lămâie, două linguri de ulei de măsline și puțină mentă tocată .

Cum se pregătesc aceste chiftele delicioase

Primul pas pe care trebuie să îl urmați pentru a pregăti aceste chiftele, potrivit savoriurbane.com, este să tocați carnea de pui, Apoi, trebuie să scoateți sâmburii măslinelor și să le tocați mărunt, alături de ardei. La fel de bine va trebui să mărunțiți și pătrunjelul și mărarul, iar toate acestea vor trebui puse peste carne.

De asemenea, în bol va trebui să mai adăugați și un ou, usturoiul și ceapa mărunțite, coaja rasă a unei jumătăți de lămâie, oregano, sare, piper și boia! Totul trebuie amestecat bine, după care veți adăuga și două linguri rase de pesmet și veți omogeniza amestecul.

Mai departe, trebuie să adăugați brânza feta mărunțită, iar acum puteți pune și ardeiul tocat. Totul trebuie amestecat bine, iar apoi veți forma chifteluțele în mână. Ele pot fi făcute la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, vreme de 18 – 20 de minute.

Iar pentru sos, tot ce trebuie să faceți este să puneți iaurtul într-un bol, alături de puțină sare, ulei de măsline, două linguri de suc de lămâie, cât și coaja rasă a acesteia. Tot acum veți pune și menta tocată, iar totul se amestecă bine.

La final veți avea o mâncare delicioasă, de care nu vă veți mai sătura!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net