Povestea legendarilor pantofi sport Nike Air Max

#Best buys
image

În 1977, inginerul aeronautic Frank Rudy a prezentat o soluție pentru ca pantofii sport să fie mai comozi. Acesta s-a gândit să pună o pernă de aer care să fie parțial la vedere. S-a inspirat din arhitectura unei clădiri. După ce a prezentat-o la mai multe companii, însă care au refuzat-o pentru că le-ar fi dat peste cap întregul flux de producție, compania Nike a acceptat ideea și a pus-o în practică. 

Așa a apărut seria de pantofi sport Nike Air 90. Au ieșit în evidență la un maraton din Honolulu, iar în 1979 au ajuns în magazine. Opt ani mai târziu începe cu adevărat revoluția acestor pantofi sport. Atunci au fost produși primii Nike Air Max, gândiți în special pentru sportivi. Însă au ajuns încetul cu încetul foarte populari nu doar printre atleți. 

Foarte important de precizat este și că la perna de aer, la perfecționare, a participat și David Forland, un specialist în amortizare la Nike. De altfel, acest element foarte important a evoluat odată cu fiecare model nou. 

Specialiștii au început să mărească perna de aer și au constatat că acest lucru îi avantajează pentru că foloseau mai puțină spumă pentru talpă.

image

În 1990, după ce s-au lansat Air Max 90, popularitate a început să atingă cote înalte. Nike a prezentat două modele, Infrared și Laser Blue. Evident, Air Max 90 avea celebra pernă cu aer în dreptul călcâielor. Pentru că erau comozi și aveau un design atrăgător, Nike Air Max 90 erau purtați atât pentru activități sportive, cât și în viața de zi cu zi. 

Tehnologia de producere a acestor pantofi sport a evoluat de-a lungul timpului. O schimbare importantă a avut loc atunci când s-a produs modelul Air Max 93. Specialiștii de la Nike spun că au fost primii cu o pernă de aer 3D. Apoi lucrurile au evoluat, iar Air Max 95 au fost proiectați cu două perne de aer. Mai exact, pe lângă cea clasică, din dreptul călcâielor au fost puse și în partea din față. 

Apoi, odată cu Air Max 97, specialiștii de la Nike au proiectat o pernă de aer pe toată talpa. Iar inovațiile au continuat. În 2006 au apărut Air Max 360, care aveau tălpi construite printr-o tehnologie specială, Caged Air. Aceste tălpi au atât funcție de amortizare, dar oferă și o stabilitate foarte bună, iar pentru producerea lor nu se folosește deloc spumă. 

Dacă vreți să vedeți mai multe modele Nike Air Max și oferte de prețuri puteți accesa - ACEST LINK

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net