7 idei pentru un mic dejun sănătos, de la Ioana Ginghină

Ultima actualizare:

Să-ţi începi ziua cu dreptul implică un mic dejun corect, sănătos. Nu știi ce să mai mănânci, te-ai săturat de clasica omletă sau de covrigul luat pe fugă, în drum spre serviciu? Ioana Ginghină te ajută să schimbi meniul și vine cu 7 idei de mic dejun, pe care să le variezi toată săptămâna.

Actrița își petrece diminețile de weekend la „biroul” din bucătărie
Actrița își petrece diminețile de weekend la „biroul” din bucătărie

Ioana Ginghină este expertă în alimentație sănătoasă și în diete de detoxifiere, ştie să facă o mulţime de preparate raw vegane pe cât de gustoase, pe atât de prietenoase cu silueta. O preocupă acest aspect pentru că mulți ani s-a chinuit să se mențină „în grafic”. Într-un final, a reușit să descopere secretul. „Am învățat să îmi ascult corpul, să-mi înving poftele și să-mi gătesc rețete simple și hrănitoare. Astfel, de 4 ani îmi mențin aceeași greutate. Nu mai cad în capcana «mănânc ce vreau și cât vreau pentru că o viața am», ci rămân la principiu «am un singur corp în care îmi voi trăi viața, așa că am grijă de el». Asta nu înseamnă că nu mai mănânc tort, prăjituri, înghețată... O fac, dar cu măsură, maximum o dată pe săptămână. Sau îmi fac variante sănătoase din fructe și leguminoase, folosind îndulcitori naturali și mai puțin rafinați”, ne povestește actrița.

Micul dejun este foarte important pentru ea. „Nu mănânc seara, așa că dimineața abia aștept să mă trezesc ca să mănânc. Ador ceva dulce la prima oră și de aceea veți găsi poate variantele mele de mic dejun prea dulci pentru voi, însă este singura oră la care îmi permit acest lux”, explică, în timp ce se apucă să enumere ce a mâncat săptămâna trecută în fiecare dimineață.

7 idei de mic dejun de la Ioana Ginghină

image

Luni - salată de fructe. A folosit mango, kiwi, kaki, o banană, o linguriță de mix de semințe și a stropit totul cu suc de portocală.

Marți – ou cu avocado. Două felii de pâine prăjită (50 g), un ou poșat, cremă de avocado cu lămâie, roșii cherry.

image

Miercuri – fructe. A ales din coșul de fruncte din nou mango, kiwi, banană, afine și coacăze, asezonate cu suc de portocală.

Joi – brânză la grătar. Există în magazine un produs special pentru grătar, numit halloumi, care se poate pune la prăjit într-o tigaie fără ulei (câte un minut pe fiecare parte). Ioana a pus alături de brânză câteva boabe de struguri și o mână de miez de nucă.

image

Vineri - budincă de chia. A folosit 4 linguri de semințe de chia, un litru de lapte vegetal de migdale (făcut de ea în casă), puțină vanilie, o steluță de anason și miere după gust. A lăsat toate ingredientele peste noapte la înmuiat în laptele vegetal, iar dimineața a rezultat o budincă delicioasă. A mâncat-o cu 50 g de fulgi de ovăz.

image

Sâmbătă – pastă cu mascarpone. A amestecat 50 g de mascarpone cu o linguriță de unt de arahide fără zahăr și sare și cu o linguriță de miere.

Duminică – brioșe cu ou și legume. Pentru 6 brioșe, Ioana Ginghină a folosit: 4 gălbenușuri, 6 albușuri, un ardei kapia mare, tăiat cubulețe, și 100 g brânză de vaci cu 2% grăsime. A bătut ouăle, a adăugat brânza și ardeiul, iar compoziția rezultată a pus-o în forme de brioșe și a dat-o la cuptor, timp de 20 de minute.

image
image

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net