Angela Rusu, rețetă de zacuscă din 3 legume: "Eu pun și miere, și scorțișoară"

Ultima actualizare:

    Angela Rusu este pricepută și în bucătărie, nu doar la cântatfoto: arhivă personală
Angela Rusu este pricepută și în bucătărie, nu doar la cântatfoto: arhivă personală

Cântăreață talentată pe scenă, gospodină desăvârșită atunci când nu poartă costumul popular. Angela Rusu a preparat mâncarea toamnei: zacuscă a la Angela, din trei legume, cu două linguri de miere și un praf de scorțișoară. În prima tură i-au ieșit 14 borcane, însă toamna e lungă și are timp să facă pentru toată familia ei.

E mereu coafată, machiată, cu manichiura impecabilă și super elegantă, însă când intră în bucătărie și își pune șorțul, Angela Rusu (46 de ani) este sarea și piperul: o gospodină desăvârșită! Dacă zilele trecute fanii au văzut-o pe cântăreață în timp ce grădinărea și săpa prin curtea casei, fiind și șefă de șantier la renovarea unei case bătrânești, pe care tocmai ce a cumpărat-o, de curând aceștia au putut să o vadă pe artista de la Gherla amestecând în zacuscă.

Și-a suflecat mânecile, și-a strâns părul și a trecut la tăiat bucățele ardeii, vinetele și ceapa, pentru a face o bunătate de zacuscă, așa cum îi șade bine ardelencei. În câteva ore, "zacusca a la Gherla" a fost gata și a umplut nici mai mult nici mai puțin de 14 borcane. Și asta doar în prima tură, pentru că are o cămară destul de mare.

Angela Rusu a făcut 14 borcane de zacuscă
Angela Rusu a făcut 14 borcane de zacuscă

Rețeta de zacuscă a Angelei Rusu

"Îmi place foarte mult să gătesc. Mă relaxează, iar acum chiar am avut timp să mă ocup de treaba asta. De când eram fată știu să fac zacuscă, și o fac așa, ca la Gherla. De dimineață m-am trezit, am copt gogoșarii, vinetele și apoi m-am pus pe învârtit. Nu este o rețetă aparte de cea obișnuită, însă eu pun și două linguri de miere și un praf de scorțișoară pentru că îi dă un gust deosebit. Am avut 5 kilograme de vinete, 5 kilograme de gogoșari, 2,5 kg de ceapă, 0,750 grame de ulei, 500 grame de bulion, sare de murături, piper, iar pentru aromă am pus foi de dafin. Le-am făcut la foc normal, timp de 3-4 ore. E o zacuscă muzicală, pentru că i-am tot cântat până s-a făcut. Și nu orice melodie, ci ultima piesă Tată, bucuria mea, pe care i-am dedicat-o tatălui meu. Compoziția mi-a ajuns pentru 14 borcane, însă pentru că recolta este mare, vom mai face câteva ture, mai ales că am o familie mare, care adoră zacusca mea", a declarat Angela Rusu pentru ziarul Click!

Citește și:

Cum faci zacusca fără să coci vinetele și ardeii. Rețeta care salvează gospodinele

Dan Helciug, specialist în zacuscă. Ce rețetă folosește cântărețul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net