Aperitiv «Pitici» - LoreDana Cristea
Ingrediente:
1 ou, 50 g caşcaval ras, 50 g brânză puţin sărată (caş), 1 plic de drojdie, 50 ml lapte sau apă, un praf de sare, făină cât cuprinde, măsline (pentru ochişori şi năsucuri), felii de salam sau şuncă presată, caşcaval felii, frunze de salată verde.
Preparare
Dizolvăm drojdia în puţină apă călduţă, peste care adăugăm o linguriţă de făină şi una de zahăr şi lăsăm lânga o sursă de căldură 10 minute (ochiul de la aragaz).
După ce începe să crească amestecăm maiaua cu oul, caşcavalul, brânza, laptele şi făina, frământăm până devine un aluat moale nelipicios.
Lăsăm să crească 1 oră.
După ce a crescut, împărţim aluatul în biluţe, care se aplatizează uşor, formând astfel nişte suluri.
Cu ajutorul unei foarfece de bucătărie facem câte o tăietură oblică la fiecare capăt (în partea de sus, formând urechiuşele).
Ochişori şi năsucurile le facem din rondele de măsline.
Dăm la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute (sunt gata când încep să se rumenească uşor la suprafaţă).
Se taie fiecare căţeluş în dreptul guriţei (astfel părând că are gura deschisă), iar în guriţă punem salam, salată şi caşcavalul felii.