Biscuiţi cu miere - Panazan Bianca Raluca
Ingrediente
• 220 g făină+ 20(mie mi-a intrat mai mult de 220)
• 100 g unt
• 100 g zahăr
• 1 ou
• 2 linguriţe de miere
• esenţă de vanilie
• coajă de lămâie şi portocală rasă
• colorant verde
• un praf de sare
• pentru decor bombonele Dr Oetker
Preparare
Într-un castron înalt punem zahărul şi untul la temperatura camerei tăiat cuburi şi îl mixăm bine cu mixerul. Adăugăm oul, esenţă de vanilie şi mierea şi continuăm să mixăm până devine o pastă omogenă. Se pune colorantul verde şi se omogenizează.
Punem făină (mai întâi puneţi 220 g ,dacă mai trebuie mai adăugaţi după aceea) şi coajă de lămâie şi portocală rasă.
Se frământă aluatul până devine uşor elastic care nu se lipeşte de mâini.
Pe masă de lucru presărăm făina, punem aluatul şi îl întindem cu diverse forme decupăm şi punem biscuiţii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru circa 10-13 minute (nu îi lăsaţi prea mult, că se ard, verificaţi des). Se lasă să se răcească puţin, se umple cu miere, iar deasupra decoraţiuniile se lipesc tot cu miere.