Borș de perișoare
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Pentru perișoare:
500 g carne de curcan tocată
2 linguri orez
1 ou
1 ceapă
sare
piper
Pentru borș:
2 l apă
500 ml borș
4-5 roșii cubulețe
1 țelină
1 morcov
150 g năut fiert (opțional)
1 legătură pătrunjel
sare
piper.
Preparare:
Pentru perișoare, amesteci carnea cu ceapa tocată, orezul spălat, oul, sare și piper, după gust. Formezi perișoare cu mâinile umede și le așezi pe un platou. Pui la fiert legumele tăiate, mai puțin roșiile, în apă cu sare. Când au devenit moi adaugi perișoarele formate și după ce se ridică la suprafață pui roșiile și, dacă vrei, boabele de năut. Lași 10 minute să se combine aromele, torni borșul, mai clocotești de câteva ori, apoi oprești focul și presari pătrunjelul tocat fin.