Brioşe cu banane şi nuci – Andra Constantinescu
Ingrediente:
• 3 ouă;
• 135 g zahăr;
• un praf de sare;
• 60 g nucă măcinată;
• 135 g făină;
• 115 g unt (se topeşte);
• 60 ml lapte bătut;
• două banane;
• 12 forme mici din silicon pentru brioşe;
• unt pentru uns formele de brioşe.
Mod de preparare:
Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi cu un praf de sare până când se obţine o compoziţie cremoasă. Se încorporează făina şi nucile măcinate, iar la final se înglobează untul topit şi laptele bătut. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se decojesc bananele, se înjumătăţesc pe lungime, se feliază, apoi se încorporează în aluat împreună cu spumă de albuşuri. Se ung formele cu unt, apoi se umplu cu aluatul rezultat şi se bagă la cuptor până când brioşele se rumenesc frumos. Se servesc după ce se răcesc.