Brioşe cu fulgi de ciocolată -Camelia Rădoi
Ingrediente:
• 240 g făină
• 2-3 ouă
• 150 g de zahăr
• 150 g fulgi de ciocolată
• 100 g unt la temperatura camerei
• 80 ml lapte
• 1 praf de sare
• 1 lingură esenţă de vanilie
• 1 linguriţă şi jumătate praf de copt
Mod de preparare:
Punem într-un bol zahărul şi untul moale. Le mixăm aproximativ 5 minute. După ce se omogenizează adăugăm ouăle. Le punem unul câte unul şi mixăm după fiecare până se încorporează în compoziţie. Adăugăm esenţa de vanilie şi mixăm. Adăugăm treptat jumătate din cantitatea de făină după ce am amestecat-o cu praful de copt. Eu am pus câte o lingură şi am mixat după fiecare. Turnăm jumătate din cantitate de lapte (40 ml) şi mixăm până se omogenizează. Adăugăm treptat 2-3 linguri de făină şi mixăm după fiecare. Adăugăm sarea. Mixăm. Încorporăm şi restul de făină. Adăugăm şi cantitatea rămasă de lapte. Omogenizăm. Adăugăm fulgii de ciocolată şi mixăm la viteză mică. Punem în tava pentru brioşe hârtiuţele. Adăugăm câte 1 lingură de compoziţie în fiecare hârtiuţă. Punem deasupra lor 3-4 chipsuri de ciocolată. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade C şi o lăsăm pentru aproxmativ 20 de minute.