Brioşe de primăvară – Felicia Vanea

Ultima actualizare:

    Brioşe de primăvară
Brioşe de primăvară

Ingrediente

2 ouă

200 g iaurt

350 g făină

70 ml ulei

10 g praf de copt

80 g zahăr

1 vârf de cuţit sare

hârtie de copt

Decor: frişcă, fructe (căpşuni, mandarine, struguri albi/negri, coacăze roşii)

Mod de preparare

Într-un bol mixăm bine ouăle cu zahărul, până devin cremoase, apoi adăugăm iaurtul, uleiul, praful de copt şi sarea. Le amestecăm bine până obţinem o compoziţie omogenă.

Formele pentru copt brioşele se tapetează cu hârtie pergament, se umplu pe jumătate cu aluat.

Se introduc brioşele la cuptorul încălzit, în prealabil, până când se rumenesc, cam 20-30 de minute. Când s-au răcit brioşele, le decorăm cu frişcă bătută tare, cu întăritor pentru frişcă şi o împărţim în boluri, în care adăugăm câteva picături de coloranţi alimentari, roşu, verde sau alte culori. Cu ajutorul unui posh, facem floricele de frişcă, pe care aşezăm frumos fructele, cum ne place.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zodii norocoase, sursa foto shutterstock jpg
image png
consum de cafea jpg
dus adobestock jpg
zodiac 600x400 jpeg
raffaello pixabay jpg
horoscop jpg
click ro pexels claudio emanuel 709239809 19287847 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net