Brioşe de primăvară – Felicia Vanea


    Brioşe de primăvară
Brioşe de primăvară

Ingrediente

2 ouă

200 g iaurt

350 g făină

70 ml ulei

10 g praf de copt

80 g zahăr

1 vârf de cuţit sare

hârtie de copt

Decor: frişcă, fructe (căpşuni, mandarine, struguri albi/negri, coacăze roşii)

Mod de preparare

Într-un bol mixăm bine ouăle cu zahărul, până devin cremoase, apoi adăugăm iaurtul, uleiul, praful de copt şi sarea. Le amestecăm bine până obţinem o compoziţie omogenă.

Formele pentru copt brioşele se tapetează cu hârtie pergament, se umplu pe jumătate cu aluat.

Se introduc brioşele la cuptorul încălzit, în prealabil, până când se rumenesc, cam 20-30 de minute. Când s-au răcit brioşele, le decorăm cu frişcă bătută tare, cu întăritor pentru frişcă şi o împărţim în boluri, în care adăugăm câteva picături de coloranţi alimentari, roşu, verde sau alte culori. Cu ajutorul unui posh, facem floricele de frişcă, pe care aşezăm frumos fructele, cum ne place.

avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
horoscop 18 noiembrie jpg
monica belluci si deva
Robert Moscalu jpeg
Hagi, Getty jpg
Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
mihai voropchievici 1 jpeg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
horoscop 18 noiembrie jpg
Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock
jenna ortega (1) jpg
monica belluci si deva