Buseuri cu mere însiropate – Ion Stănescu

image
Buseuri cu mere însiropate

Ingrediente:

-          2 kg de mere

-          foi de plăcintă subţiri

-          zahăr

-          scorţişoară

-          ulei

-          un cub de unt

Mod de preparare:

Se pregătesc merele astfel: se spală, se curaţă de coajă şi de sâmburi, se dă pe răzătoare şi se scurge de zeamă (zeama obţinută se păstrează). Se pune pe foc într-o cratiţă în care s-a pus cubul de unt. Se adaugă zahăr după gust, se lasă la distuit  apoi se pune scorţişoară şi se trage cratiţă de pe foc. Pe o planşă de lemn se pune o foaie subţire de plăcintă, se unge cu ulei, se pune a doua foaie deasupra se unge şi ea cu ulei şi apoi încă o foaie care se unge şi ea cu ulei. Se taie foile pe jumătate pe lung, iar apoi pe prima jumătate se adaugă merele pregătite, se rulează ca şi sarmalele îndoindu-se marginile ca să nu iasă umplutură (dintr-o jumătate de foaie ies cam 3 buseuri). Se aşază într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. La fel se procedează şi cu restul merelor şi al foilor. Se dă tava la cuptor până se rumeneşte. În acest timp fierbem pe foc zeama de mere cu zahăr, iar când scoatem tava cu buseuri din cuptor cu ajutorul unei linguri punem zeamă pe fiecare buseu în parte. Lăsăm să se răcească puţin apoi pot fi servite.

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
Screenshot 2022 06 28 at 19 48 24 png
BeFunky collage (35) jpg
FotoJet (5) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
image
image
image
image
memoria buna se sustine cu alimente, lecitina si somn  697901584 jpg
BMW seria 7 jpg
thumbnail ghid de vacanta pentru turisti de tot felul1 jpg
image png
Click (1) (9) jpg
meditate 1851165 1280 (1) jpg