Caise caramelizate cu ricotta şi fistic
Ultima actualizare:
Un desert simplu și sănătos: Caise caramelizate cu ricotta și fistic, un dulce care se face în maximum 15 minute.
Ingrediente:
10 caise
5 linguri de zahăr
150 grame ricotta
3 linguri miere Săbăduș
o linguriță scorțișoară (opțional)
50 grame fistic (pe care îl mărunțiți într-un mojar) = 2-3 linguri mari
Mod de preparare:
1. Desfaceți caisele în 2 și scoateți sâmburele
2. Fiecare jumătate de caisă o dați prin zahăr (cu partea din mijloc pe zahăr)
3. Puneți caisele la cuptor 10 minute ca să se caramelizeze se topește zahărul și devin maronii
4. Amestecați ricotta ca să se facă cremoasă. Puteți pune puțină miere (opțional).
5. Scoateți caisele din cuptor, puneți brânza ricotta pe ele și presărați fistic.