Ce ingredient folosesc bulgăroaicele atunci când pun castraveți la murat, pentru un gust deosebit. Din acest motiv ies atât de buni

Ultima actualizare:

Toamna nici nu și-a intrat bine în drepturi, căci gospodinele deja au început să pună la borcane murăturile pentru iarnă. Castraveții murați se numără printre cele mai cerute și mai gustoase murături, și rețetele după care sunt preparați diferă. Click! îți prezintă astăzi o variantă de preparare a lor după o rețetă bulgărească. 

Castraveți murați / foto: Pexels
Castraveți murați / foto: Pexels

Atunci când pregătim murăturile adăugăm multe condimente pentru a le oferi un gust de neuitat. Acum gospodinele pot pune în practică o rețetă bulgărească a castraveților murați, a cărei ingredient-vedetă este hreanul. Folosit de către majoritatea gospodinelor pentru a da un gust fabulos felurilor de mâncare, el își face bine treaba și atunci când este pus în murături.

Castraveți murați cu hrean. Rețeta pe care trebuie să o încerci în această toamnă

Pe lângă mărar, ceapă sau boabele de piper, ingredientul principal care ne ajută să pregătim cei mai bun castraveți murați este hreanul. Urmează pașii de mai jos, cu siguranță nu vei regreta!

„Bulgăroaicele folosesc un ingredient special pentru a conferi castraveților murați un gust deosebit. Acest ingredient este hreanul. 

Procesul de preparare începe cu adunarea următoarelor ingrediente, pentru castraveți în oțet: 

10 kg de castraveți mici;

1 jumătate de kilogram de hrean;

1 legătură de ceapă;

3 legături de mărar uscat;

1 litru de oțet din vin cu concentrație de 9%;

4 litri de apă;

5 linguri de sare grunjoasă pentru murături;

20 de linguri de zahăr;

1 lingură boabe de piper;

1 lingură boabe de muștar;

5 sau 6 foi de dafin;

7-8 crenguțe de mărar; 

Mod de preparare: 

Procesul de preparare este similar cu cel românesc, însă există o particularitate în așezarea ingredientelor în borcane.

În fiecare borcan se pun 3-4 segmente de hrean, alături de 2 flori de mărar uscat, un vârf de linguriță de boabe de muștar, și o felie de ceapă. 

Ingredientul-cheie, hreanul, împreună cu combinația atentă a celorlalte arome și condimente contribuie la rezultatul delicios al acestor castraveți murați în oțet.

image
image
image
image
image
image
bani bani zodii 43309200 jpeg
muraturi freepik png
1 supa clara cu galuste jpg jpeg
zodii pixabay jpg
horoscop jpeg
cover homeZZ (1) png
femeie blonda par cret shutterstock 22333474 jpeg
image
actualitate.net