Chec aperitiv- Rada Adriana Mariana
Mod de preparare: Morcovul se curăţă şi se taie cubuleţe, se pune la fiert împreună cu mazărea. După ce s-au fiert se lasă la răcit. Albuşurile se bat spumă tare se amestecă apoi cu gălbenuşurile.
Ciupercile după ce s-au scurs de zeamă se taie cubuleţe la fel şi şunca. Se pun în albuşul bătut câte un pic din fiecare (morcov, mazăre, şuncă, ciuperci), se pune mărarul şi pătrunjelul frunze tăiate mărunt (eu am avut congelat e foarte ok) şi se condimentează cu sare şi piper.
Două tăvi de chec se ung cu ulei şi se tapetează cu pesmet sau făină şi se împarte compoziţia în cele două tăvi. Se lasă la cuptor la foc potrivit 45-50 minute până prinde o crustă maro. Acest chec e super, pentru sărbători, zile onomastice, foarte bun şi rapid de făcut.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!