Chec la tavă cu afine - Andreea Rădulescu
Ingrediente:
- 5 ouă
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 1 fiolă esenţă portocale
- 200 g afine
- 50 g nuca măcinată
- 50 g fistic măcinat
- zahăr pudră
Preparare:
Separăm ouăle. Albuşurile se bat bine cu praful de sare. Apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Se bat în continuare până se îngroaşă. Spuma trebuie să fie tare şi lucioasă. Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul şi esenţă de portocale apoi se toarnă peste albuşuri amestecând de sus în jos cu o spatulă. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Împărţim compoziţia în două. În una din ele punem nucă, fisticul şi cele două linguri de cacao. Turnăm compoziţia albă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste se toarnă compoziţia cu cacao amestecând uşor cu o furculiţa. Deasupra se pun afinele. Se pune la cuptor pentru 35-40 min. Când este gata presăram zahărul pudră.