Ciocolată cu nuci
Ingrediente
250 g unt
100 g biscuiţi simpli
150 ml apă
250 g zahăr
150 g alune
150 g lapte praf
50 g cacao
100 g ciocolată pentru decor
50 g bombonele colorate pentru decor
miez de nucă pentru decor
Preparare
Alunele curăţate le pui la cuptor 6-8 minute, le laşi să se răcească şi le îndepărtezi coaja. Pui la fiert, la foc mic, apa şi zahărul. Amesteci continuu, până când se topeşte zahărul şi se face un sirop gros. Adaugi treptat laptele praf amestecat cu cacaua. După ce s-a încorporat tot laptele praf, adaugi untul tăiat bucăţele şi amesteci până se omogenizează. Iei vasul de pe foc, adaugi alunele tăiate nu foarte mărunt, biscuiţii daţi prin maşina de tocat şi amesteci uşor. Torni ciocolata într-o tavăunsă cu unt şi laşi la rece până a doua zi. O tai cubuleţe. O parte le decorezi cu zahăr pudră şi cu miez de nucă, iar pe celelalte cu ciocolată rasă şi cu bombonele colorate.