Ciuperci umplute - Porceanu Gica
Ingrediente:
6 ciuperci (cca 500 g)150 g caşcaval150 g şuncă presată2 cepe potrivit de mari1/2 ardei roşuun cubuleţ untsarepipermărar
Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm ciupercile, le scoatem cu grijă codiţele pe care le vom tocă mărunt. Peste pălăriile de ciuperci presăram sare şi le lăsăm deoparte. Tocăm ceapa, ardeiul şi şunca cubuleţe. Caşcavalul îl dăm pe răzătoare.Punem untul într-o tigie la încins, adăugăm ceapă şi o călim câteva minute până se înmoaie. Adăugăm ardeiul, călim împreună 1-2 minute apoi ciupercile şi la final şuncă. Lăsăm compoziţia să fiarbă aproximativ 10 minute, condimentăm cu sare şi piper şi la sfârşit adăugăm mărar tocat. Într-un vas termorezistent aşezăm ciupercile şi le umplem cu compoziţia rezultată iar deasupra punem caşcaval ras. Ţinem vasul la cuptor 20-25 de minute la foc mediu. Când ciupercile s-au gătit, presăram puţin mărar deasupra. Poftă bună!