Clătite cu dovlecel – Daniela Butnaru
Ultima actualizare:
Ingrediente:
dovlecei 450 g
Chefir 300 ml.
Ouă 4
Făină 350 g
Ulei de floarea soarelui 1 lingură
Pătrunjel 2 linguri
Sare 1 linguriţă
Bicarbonat de sodiu 0,5 linguriţe
Unt pentru a unge clătitele
Mod de preparare:
Treceţi dovleceii prin răzătoarea măruntă, stoarceţi sucul. Adăugaţi ouăle bătute, sarea, chefirul, pătrunjelul mărunţit şi amestecaţi bine. Adăugaţi treptat făină, trebuie să iasă un aluat moale. Adăugaţi uleiul, bicarbonatul de sodiu, amestecaţi.
Lăsaţi aluatul să se odihnească 20 minute. Adăugaţi puţin ulei în tigaia fierbinte, formaţi clătitele şi le prăjiţi pe ambele părţi până la culoarea aurie. Clătitele care sunt gata le ungeti cu unt.