Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori- «Prăjitură arăbească »
Câştigătoarea din această săptămână este Andreea Mihaela Ivaşcu. Ea s-a ales cu un cuptor multifuncţional.
Ingrediente: Blat: 1 ou, 100 g zahăr, 100 ml lapte, 100 ml ulei, 100 g făină, 1 pliculeţ praf de copt, 3 linguri cacao, 1 lingură nes sau cafea. Crema caramel: 5 ouă, 200 g zahăr, 800 ml lapte, 1 pliculeţ zahăr vanilinat, esenţă de vanilie.
Preparare: Pentru crema caramel se bat ouăle cu zahărul, se adaugă zahărul vanilinat, esenţa de vanilie şi laptele şi se amestecă bine. Pentru blat se amestecă oul cu zahărul, la care se adaugă laptele, uleiul, şi făina împreună cu praful de copt, cacao şi nes.
Într-un vas separat se caramelizează 5 linguri de zahăr, caramelul se întinde bine pe pereţii vasului, se lasă puţin să se întărească şi se adaugă crema de caramel, iar în mijlocul cremei de caramel se toarnă compoziţia pentru blat, la coacere blatul se va ridica deasupra.
Într-o tavă cu apă se aşază vasul cu prăjitura şi se lasă la cuptor pentru 45 de minute. Se lasă să se răcească şi se răstoarnă pe un platou, astfel blatul va rămâne dedesubt iar crema deasupra. Se serveşte simplă sau se poate orna cu frişcă sau ciocolată.