Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Găluşte cu caise
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate, şi va fi premiată cu un set de 6 cuţite Moller.
Ingrediente: pentru aluat: 150 g brânză de vaci bine scursă; 2 cartofi vechi; 50 g făină; 50 g unt; 2 ouă; 1 praf de sare; pentru umplutură: 10-12 caise; 6 bucăţi de zahăr cubic; pentru pesmet: 200 g pesmet alb; 100 g unt; 4 linguri zahăr; 1 linguriţă scorţişoară măcinată.Preparare: Pentru aluat, pui cartofii întregi la fiert, îi pasezi şi îi amesteci cu brânza, untul, ouăle puse pe rând, sarea şi făina, în ploaie. Frămânţi un aluat omogen, pe care îl laşi să se odihnească 15-20 de minute. Între timp, scoţi sâmburii caiselor fără a le desface complet, iar în locul lor introduci câte o jumătate de cub de zahăr. Aşezi pe foc o oală cu apă şi puţină sare. Înfăşori fiecare caisă în aluat şi când sunt toate gata, le introduci în oală şi le laşi să fiarbă încet 10-15 minute. Le scoţi cu spumiera şi le laşi să se scurgă.Rumeneşti în unt pesmetul amestecat cu zahărul şi scoţişoara, apoi prin acesta tăvăleşti găluştele. Le serveşti imediat.