Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu nuci şi cremă ganache - Andreea Ilinca


    Tort cu nuci şi cremă ganache
Tort cu nuci şi cremă ganache

Câştigătoarea noastră se numeşte Andreea Ilinca. Ea va primi o oală de patru litri.

Ingrediente: Blat (2 foi): 125 g unt la temperatura camerei, 3 albuşuri, 1 praf de sare, 100 g făină, 100 g zahăr pudra, 100 g nucă măcinată, o lingură de cacao, 1 plic praf de copt; Crema ganache: 200 g ciocolată cu lapte, 350 ml frişcă lichidă, 1 fiolă esenţă de rom; Sirop: aprox.150ml apă, 2-3 linguriţe zahăr, esenţă de rom; Decor: 100 g ciocolată albă sau cu lapte, fulgi de ciocolată;

Preparare cremă: Într-un vas se adaugă 200 ml frişcă lichidă (restul de 150 ml se mixează în alt bol separat şi se pune la frigider) şi se pune pe foc mic până ajunge aproape de punctul de fierbere, dar nu trebuie să fiarbă. Se dă deoparte de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi ciocolată cu lapte ruptă în bucăţele, apoi se amestecă până când ciocolata se topeşte complet. Lăsăm crema la răcit, apoi o dăm la congelator pentru 30 de minute şi încă 2 ore la frigider. Scoatem vasul din frigider şi mixăm crema până când îşi dublează volumul. Adăugăm treptat frişcă bătută separat şi mixăm până la încorporare. Blat: Mixăm untul cu zahărul până când compoziţia devine cremoasă. Într-un alt bol amestecăm făină cu cacao, nuca şi praful de copt, iar apoi turnăm treptat din acest amestec peste compoziţia de unt şi mixăm până la încorporare.

Separat mixăm albuşurile cu praful de sare până când obţinem o spumă. Adăugăm spumă de albuşuri în compoziţia de unt şi amestecăm cu o lingură de lemn.

Turnăm amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm tavă la cuptor la foc mediu pentru aprox. 35-40 de minute. Verificaţi cu o scobitoare dacă este gata. Se lasă la răcit, apoi se taie în două părţi egale cu un cuţit bine ascuţit. Trebuie tăiat cu grijă pentru că blatul v-a fi moale şi pufos. Asamblare: Pe un platou punem primul blat şi îl insiropăm (amestecăm apă cu zahărul şi esenţă), adăugăm 1/2 din crema şi al 2-lea blat pe care îl insiropăm. Restul de cremă îl folosim pentru a orna tortul. Ciocolaaă albă o topim pe baie de aburi şi o turnăm în centrul tortului. La final adăugăm fulgii de ciocolată.

cub horoscop 1 gif
cub gazi demirel png
Carmen Bruma face sport
cub oana roman png
înșelat jpg
cub dinu maxer fiul png
bogdan ioan la vocea  jpg
frontB jpg
image
image
image
image
image
image
Carmen Bruma face sport
înșelat jpg
cub horoscop 1 gif
16x9   andreea d folclor orchestra  m01 jpeg
eurovision jpeg
purificator de apa boeco plus uv jpeg