Conopidă cu şuncă la cuptor
Ultima actualizare:
Ingrediente
500 g conopidă
100 g unt
100 g caşcaval ras
100 g brânză telemea
150 g şuncă
100 g făină
pătrunjel
500 ml lapte
4 ouă
sare
piper
frunze ceapă verde
Preparare
Cureţi conopida şi o speli bine. Desfaci bucheţele, le fierbi 10 minute în apă cu sare şi le laşi la scurs. Prepari un sos din untul încălzit în care adaugi făina şi laptele, amestecând încontinuu ca să nu se formeze cocoloaşe. Dai deoparte. După ce s-a răcit, adaugi ouăle bătute şi brânza. Tapetezi un vas termorezistent şi aşezi conopida şi şunca tăiată fâşii. Adaugi sosul şi presari piper şi caşcavalul ras. Dai la cuptor 20 de minute. Serveşti cu frunze de ceapă verde tocate şi cu pătrunjel verde.