Cornuleţe cu dulceaţă şi nucă – Cornea Laurenţa

Ultima actualizare:

    Cornuleţe cu dulceaţă şi nucă
Cornuleţe cu dulceaţă şi nucă

Ingrediente

•        500 g făină

•        160 g untură

•        120 ml apă minerală

•        150 g zahăr

•        1 praf de copt

•        coaja de portocala

•        esenţă de vanilie

•        300 g dulceaţă (de cireşe amare)

•        100 g miez de nucă măcinat

•        zahăr pudră

Mod de preparare

Într-un bol  se cerne făina, se amestecă cu zahărul, coaja de portocală, praful de sare şi praful de copt.

Adăugăm untura şi amestecăm până obţinem firmituri de făină amestecată cu unt, apoi adăugăm apă rece treptat până rezultă un aluat omogen şi nelipicios. Învelim în folie alimentară şi dăm la rece 1 oră. Pe masa înfăinată se întinde o bucată de aluat şi pe latură adăugăm dulceaţa amestecată cu nucă, rulăm ca un dreptunghi, aplatizăm puţin şi tăiem bucăţi din rulou de cca 2-3 cm. Le aşezăm în tava unsă cu ulei şi dăm la cuptorul încălzit circa 25 de minute. Când le scoatem le trecem prin zahăr pudră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
ADV jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net