Cornuleţe cu dulceaţă şi nucă – Cornea Laurenţa


    Cornuleţe cu dulceaţă şi nucă
Cornuleţe cu dulceaţă şi nucă

Ingrediente

•        500 g făină

•        160 g untură

•        120 ml apă minerală

•        150 g zahăr

•        1 praf de copt

•        coaja de portocala

•        esenţă de vanilie

•        300 g dulceaţă (de cireşe amare)

•        100 g miez de nucă măcinat

•        zahăr pudră

Mod de preparare

Într-un bol  se cerne făina, se amestecă cu zahărul, coaja de portocală, praful de sare şi praful de copt.

Adăugăm untura şi amestecăm până obţinem firmituri de făină amestecată cu unt, apoi adăugăm apă rece treptat până rezultă un aluat omogen şi nelipicios. Învelim în folie alimentară şi dăm la rece 1 oră. Pe masa înfăinată se întinde o bucată de aluat şi pe latură adăugăm dulceaţa amestecată cu nucă, rulăm ca un dreptunghi, aplatizăm puţin şi tăiem bucăţi din rulou de cca 2-3 cm. Le aşezăm în tava unsă cu ulei şi dăm la cuptorul încălzit circa 25 de minute. Când le scoatem le trecem prin zahăr pudră.

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oana Roman si Isa jpg
cub isabela onoriu png
FotoJet (2) jpg
cub raluca podea png
Bryan Johnson jpg
image
image
image
image
image
image
cub horoscop iertare png
verighete aur alb jpeg
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
thumbnail Andrei Dutu jpeg
prințul william, kate middleton  sursa   shutterstock 186607298 jpg