Cornuleţe în două culori - Florentina Bălan
Ingrediente: 1 kg făină, 3 ouă, 2 linguri zahăr, 300 ml lapte, 200 ml ulei, 1 praf de copt, 2 linguri cacao, rahat, nucă de cocos (opţional), 50 g drojdie.
Mod de preparare:
Se bat ouăle spumă, se adaugă zahărul, laptele şi drojdia şi se lasă la dospit aproximativ 15 minute.
Se adaugă apoi uleiul, praful de copt şi o parte din făină. Se împarte compoziţia în două părţi egale, într-una se adaugă cacao şi în cealaltă doar făină.
Se frământă ambele părţi până se obţine o compoziţie elastică. Se lasă apoi la dospit. Între timp se taie rahatul.
Se pregăteşte un sirop din apă, zahăr şi esenţă de rom.
După dospire, se fac biluţe albe şi negre, se pune o biluţă albă peste una neagră şi se întinde o foaie din care se împăturesc cornuleţele.
Se lasă la cuptor aproximativ 20 minute. După coacere se dau prin sirop şi nucă de cocos (opţional).
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!