Costiţe de porc cu miere
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 kg coaste de porc
Pentru condimentare
1 linguriţă sare grunjoasă
½ linguriţă piper măcinat grosier
1 linguriţă coriandru măcinat
1 linguriţă cimbru
1 ceapă rasă
1 linguriţă rozmarin
1 linguriţă chimion măcinat
3 căţei usturoi zdrobiţi
Pentru glazură
2 linguri miere
2 linguriţe muştar iute
Preparare
Amesteci într-un bol toate condimentele, ceapa rasă, usturoiul zdrobit, apoi freci cu amestecul respectiv bucăţile de carne. Le înveleşti în folie alimentară şi le laşi la frigider de seara până dimineaţa. Scuturi de condimentele în exces, apoi aşezi costiţele pe grătarul bine încins. După 10-12 minute, le întorci pe cea de-a doua faţă încă 10 minute. Separat, freci muştarul cu mierea şi cu o pensulă ungi suprafaţa cărnii de două ori pe fiecare parte, până când e bine pătrunsă şi rumenită.