Cremă de zahăr ars - Butnaru Daniela
Ingrediente pentru 8 persoane: 12 ouă, 500 g zahăr, 2 l lapte (rece), 2 plicuri zahăr vanilinat, esenţă de vanilie şi coajă rasă de la 1 lămâie.
Mod de preparare: 350 g zahăr se caramelizează într-un vas înalt de email şi se tapetează pereţii.
Într-un bol se bat bine ouăle întregi cu zahărul, apoi se adaugă zaharul vanilinat, coaja de lămâie şi esenţa.
Pe urmă se adaugă cei 2 l de lapte (rece). Această compoziţie se pune în vasul de email şi se dă la cuptorul în prealabil încins până se rumeneşte.
Când este gata se lasă la răcit şi se serveşte alături de frişcă sau fructe de sezon.
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!