Crumble cu mere - Dinu Ana-Maria
Ultima actualizare:
Ingrediente
- 1 cană făină
- 1 cană zahăr + zahăr pt mere
- griş 1 cană
- 1 praf de copt
- 2 kg mere
- scorţişoară
- 1 pachet unt
- Nucă de cocos
Mod de preparare
Într-un castron amestecăm făina, zahărul, grişul şi un pliculeţ praf de copt. În alt castron răzuim 2 kg de mere curăţate de coajă, peste care punem scorţişoară şi zahăr. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pe care o ungem cu un sfert de pachet de unt şi punem un strat de amestec, un strat de mere şi tot aşa, Ultimul strat să fie de mere.
Deasupra punem nuca de cocos şi restul de pachet de unt tăiat cubuleţe şi dăm la cuptorul preîncălzit, o oră. Întâi la foc mare, 15 minute apoi la foc mic (30 minute) şi la sfârşit 15 minute la foc mare. Poftă bună!