Cu rețeta asta îi dai gata pe toți la masa de Crăciun

Ultima actualizare:

    Pentru masa de Crăciun, aceste aperitive în formă de brăduți sunt și delicioase, și atractivefoto: misya.info
Pentru masa de Crăciun, aceste aperitive în formă de brăduți sunt și delicioase, și atractivefoto: misya.info

Dacă aștepți oaspeți la masa de Crăciun, cu siguranță îți va fi de folos această rețetă. Este simplă și o poate pregăti chiar și un bucătar mai puțin talentat. Rezultatul: apreitive delicioase în formă de brăduți, cu foietaj, salam și brânză parmezan.

Modul de preparare este extrem de simplu. Totul este gata în doar 35 de minute. Ai nevoie de 20 de minute pentru pregătire și 15 pentru coacere. Pentru 12 brăduți îți trebuie o rolă de foetaj, 100 gr de salam, 20 gr parmezan ras, 12 măsline verzi fără sâmburi și 12 cuburi egale de parmezan.

Urmărește videoclipul ca să vezi toate trucurile

Întinde foietajul pe masa de lucru și taie-l în fâșii late de 2 centimetri. La fel de late vor fi și feliile de salam, dar extrem de subțiri, pentru a se putea rula ușor. Urmărește clipul cu atenție și vei înțelege mai ușor cât este de simplu. Peste fâșiile de foietaj pe care acum se află feliile de salam, presară parmezanul ras, apoi formează brăduții, așa cum se vede în imagini.

Când ai gata formele, le ungi cu lapte, folosind o perie, apoi îi pui la cuptor, într-o tavă. Atenție, cuptorul trebuie încălzit în prealabil, la 220° C. Astfel, pentru coacerea brăduților nu va fi nevoie de mai mult de aproximativ 15 minute. Îți dai seama că sunt gata când vezi că s-au rumenit puțin.

După ce i-ai scos de la cuptor, înfigi bețele în cubulețele de parmezan și pui în vârf măslina. Acum, brăduții sunt gata de... mâncat. Poftă bună!

Modul de preparare, pas cu pas

Întinde foietajul pe masa de lucru
Întinde foietajul pe masa de lucru

Pune deasupra feliile de parizer și presară parmezanul ras
Pune deasupra feliile de parizer și presară parmezanul ras

Începe su rulezi foietajul, astfel încât, la final, forma rezultată să fie de brăduț
Începe su rulezi foietajul, astfel încât, la final, forma rezultată să fie de brăduț

În timp ce rulezi, trebuie să ai grijă ca baza să fie din ce în ce mai lată
În timp ce rulezi, trebuie să ai grijă ca baza să fie din ce în ce mai lată

Așa trebuie să arate brăduții din foietaj, înainte de a fi introduși în cuptor
Așa trebuie să arate brăduții din foietaj, înainte de a fi introduși în cuptor

Înfige bețișoare în brăduți și așează-i pe o tavă, apoi pun-i la copt
Înfige bețișoare în brăduți și așează-i pe o tavă, apoi pun-i la copt

După 15 minute de copt, brăduții trebuie să fie ușor rumeniți
După 15 minute de copt, brăduții trebuie să fie ușor rumeniți

Înainte de a fi serviți, brăduții se înfig într-un cub de parmezan și în vârf li se pune o măslină
Înainte de a fi serviți, brăduții se înfig într-un cub de parmezan și în vârf li se pune o măslină

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
image
actualitate.net
image
actualitate.net