Cu rețeta asta îi dai gata pe toți la masa de Crăciun
Dacă aștepți oaspeți la masa de Crăciun, cu siguranță îți va fi de folos această rețetă. Este simplă și o poate pregăti chiar și un bucătar mai puțin talentat. Rezultatul: apreitive delicioase în formă de brăduți, cu foietaj, salam și brânză parmezan.
Modul de preparare este extrem de simplu. Totul este gata în doar 35 de minute. Ai nevoie de 20 de minute pentru pregătire și 15 pentru coacere. Pentru 12 brăduți îți trebuie o rolă de foetaj, 100 gr de salam, 20 gr parmezan ras, 12 măsline verzi fără sâmburi și 12 cuburi egale de parmezan.
Urmărește videoclipul ca să vezi toate trucurile
Întinde foietajul pe masa de lucru și taie-l în fâșii late de 2 centimetri. La fel de late vor fi și feliile de salam, dar extrem de subțiri, pentru a se putea rula ușor. Urmărește clipul cu atenție și vei înțelege mai ușor cât este de simplu. Peste fâșiile de foietaj pe care acum se află feliile de salam, presară parmezanul ras, apoi formează brăduții, așa cum se vede în imagini.
Când ai gata formele, le ungi cu lapte, folosind o perie, apoi îi pui la cuptor, într-o tavă. Atenție, cuptorul trebuie încălzit în prealabil, la 220° C. Astfel, pentru coacerea brăduților nu va fi nevoie de mai mult de aproximativ 15 minute. Îți dai seama că sunt gata când vezi că s-au rumenit puțin.
După ce i-ai scos de la cuptor, înfigi bețele în cubulețele de parmezan și pui în vârf măslina. Acum, brăduții sunt gata de... mâncat. Poftă bună!
Modul de preparare, pas cu pas