Cum faci conchas, ruloul tradiţional mexican de pâine dulce
Concha-urile îşi iau numele de la forma rotundă şi aspectul lor în dungi, sub formă de scoică de mare. O concha constă din două părţi: o ruladă de pâine îndulcită şi un topping crocant (compus din zahăr, unt şi făină).
Ingrediente 10 porţii
- 80 ml lapte integral
- 1 lingură zahăr, plus 1 linguriţă împărţită
- 7 g drojdie uscată activă
- 3 ouă mari, la temperatura camerei, bătute
- 2 linguriţe extract de vanilie
- 260 g făină, plus mai multe pentru presărat pe aluat
- 1 ½ linguriţă sare
- 2 beţe unt nesărat, coame, tăiat cu lingura
- 6 linguri de unt nesărat
- 6 linguri zahăr pudră
- 60 g făină
- ⅛ linguriţă praf de copt
- ⅛ linguriţă sare
- 2 picături colorant alimentar roz
Mod de preparare
Faceţi aluatul: adăugaţi laptele într-o cană de microunde. Încălzţi la intervale de 10 secunde până când laptele atinge 43–46° C. Adăugaţi 1 linguriţă de zahăr şi drojdia în lapte şi bateţi pentru a încorpora. Se lasă să stea aproximativ 10 minute, până când este foarte spumoasă.
Turnaţi drojdia într-un bol mare, apoi adăugaţi ouăle şi vanilia. Bateti până se combină bine.Adăugaţi făina, lingura rămasă de zahăr şi sarea şi amestecaţi cu o spatulă de silicon până când devine un aluat lipicios.Adăugaţi untul, 1 bucată pe rând, şi lucraţi aluatul cu mâinile, asigurându-vă că fiecare bucată este încorporată înainte de a adăuga următoarea. Aluatul trebuie să fie lucios, neted şi elastic.Folosiţi ambalaje goale de unt pentru a unge interiorul unui vas de sticlă mare curat.Transferaţi aluatul în vasul uns cu ajutorul unei raclete sau a unei spatule de cauciuc. Acoperiţi cu un prosop de bucătărie şi lăsaţi aluatul să crească într-un loc cald, timp de 1-2 ore, până ajunge la dimensiunea dublată.Scoateţi prosopul şi aşezaţi folie de plastic direct pe suprafaţa aluatului. Lăsaţi la frigider 1 oră pentru a se răci, astfel încât aluatul să se modeleze mai uşor.
Află continuarea pe clickpoftăbună.ro!
Prepară şi: Brioşe de plăcintă cu dovleac
Prepară şi: Clătite americane la cuptor cu piersici şi afine