Cum faci lu╚Öco┼čul, delicioasa ciorb─â de varz─â din Ardeal

image
├Än zona Ardealului, ciorba de varz─â cunoa┼čte diferite denumiri influen┼úate de cea din buc─ât─âria ungureasc─â: lu┼čco┼č, lucico┼č sau lucskos k├íposztaFOTO: adevarul.ro

Frecvent g─âtit─â ├«n fiecare buc─ât─ârie, ciorba de varz─â este nu doar u┼čor de f─âcut, ci ┼či extrem de gustoas─â. Varianta ardeleaneasc─â se mai nume╚Öte lu┼čco┼č, lucico┼č sau lucskos k├íposzta.

├Än zona Ardealului, ciorba de varz─â cunoa┼čte diferite denumiri influen┼úate de cea din buc─ât─âria ungureasc─â: lu┼čco┼č, lucico┼č sau lucskos k├íposzta.

Iată reţeta acestui preparat, culeasă de către gastronomul Mircea Groza de la gospodinele din satele sălăjene, scrie adevarul.ro!

Ingrediente

carne afumată/cârnaţi, carne proaspătă de pui, viţel sau porc, o căpăţână de varză, o ceapă, doi morcovi, un pătrunjel, un păstârnac, doi ardei, o ţelină cu frunze, trei crenguţe de cimbru, mărar verde, sare, piper.

Mod de preparare

Mai ├«nt├ói t─âia┼úi carnea cubule┼úe ┼či rumeni┼úi-o u┼čor pe toate p─âr┼úile ├«n pu┼úin ulei, ├«n oala ├«n care urmeaz─â s─â face┼úi ciorba. Ad─âuga┼úi sare ┼či piper, apoi ceapa tocat─â; amesteca┼úi p├ón─â c├ónd ceapa devine sticloas─â; turna┼úi ap─â cald─â, ├«n func┼úie de c├ót─â ciorb─â vre┼úi s─â preg─âti┼úi. Leag─â crengu┼úele de cimbru ┼či pune-le ├«n oal─â, apoi adaug─â p─âst├órnacul crestat ┼či un ardei ├«ntreg. Las─â s─â fiarb─â pu┼úin, apoi completeaz─â cu restul legumelor tocate; dup─â ce ai scos ardeiul ├«ntreg, r─âd─âcina de p─âst├órnac ┼či crengu┼úele de cimbru, po┼úi pune varza t─âiat─â fidelu┼ú─â.

C├ónd toate sunt fierte, preg─âti┼úi o ├«ngro┼čal─â, astfel: pune┼úi pe foc o cr─âticioar─â cu o lingur─â de ulei ┼či f─âin─â ┼či amesteca┼úi continuu, av├ónd grij─â s─â nu se ard─â. Da┼úi deoparte, pres─âra┼úi boia dulce, amesteca┼úi din nou, apoi stinge┼úi cu un pahar-dou─â de suc de ro┼čii. Pune┼úi pe foc, fierbe┼úi, iar c├ónd ├«ncepe s─â se ├«ngroa┼če, ad─âuga┼úi treptat din supa cald─â. Turna┼úi totul ├«n oal─â, mai da┼úi c├óteva clocote, iar ciorba este gata. La final, ad─âuga┼úi m─ârar verde tocat ┼či sm├ónt├ón─â. (Sursa: adevarul.ro)

Poft─â bun─â!

Citi╚Ťi ╚Öi:

Leacul perfect pentru mahmureal─â, dezv─âluit de Horia V├«rlan. Ciorb─â de potroace, re╚Ťet─â pas cu pas

O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă de cartofi

Margherita jpg
1 bruce willis jpg jpeg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image png
image
image
image
image
image png
AstroSchool png
image png
image png
C5BJlkOmpTIYHu9SS24uOSiM8q9UyT a8sEV5Lks84bPOx  rGtgNV D4c8oBbG3lq1krytICQsdajWilKdgg0cdtGJZte6pL8wDm sPyoXgrjHs8aOTl1xG1W2Vy27eLoEXTHSaDlVO7QsDvy76AfY
NDTAJ7aMnzD0577v3wkm6E5lFWe4 dQlqOl Vi O JBsyue6NFxcysqcgu2rDanVyQT23dXacDZ xU0GPNm8HRCB3JDSqxOWb6fod9QDw1Of2ZTdF5H7bcHaFbk2vsraY7XyjMLtuqj90mby0ztKAsA