Cum să pui cele mai bune murături asortate pentru iarnă! Secretele care fac diferența

Din cămara oricărei gospodine nu lipsesc murăturile asortate. Acestea sunt o delicatesă tradițională. Se servesc de obicei alături de mâncăruri grele, cum ar fi fripturile sau tocănițele, dar sunt delicioase și ca o gustare simplă. Vă prezentăm o rețetă, de pe TikTok, care este simplă și rapidă. 

Murături pentru iarnă Foto: Pixabay.com
Murături pentru iarnă Foto: Pixabay.com

Cum să pui rapid murături pentru iarnă 

Murăturile făcute în casă sunt cel mai bun aliment de consumat în sezonul rece. Beneficiile lor pentru sănătatea organismului sunt multiple, motiv pentru care îți recomandăm să încerci o rețetă rapidă de murături asortate. 

Vreau să vă arăt cât de simplu se pot pune niște murături pentru iarnă. Dacă ați fugit întotdeauna de această operațiune, vă asigur că este una ușoară și plăcută. Trebuie doar să știți câteva principii de bază, iar restul este imaginația voastră și ceea ce vă place să puneți în borcane. Am scos și hrean din pământ, am spălat toate legumele (conopida, gogoșarii, castraveții, gogonelele, morcovi și țelină), apoi am trecut la umplutul borcanelor. Am folosit mărar uscat, boabe de piper, de muștar și hrean. Am mai adăugat foi de dafin, frunze de țelină și bețe de mărar uscat.

Am așezat legumele în borcane, să fie toate asortate și gogoșarii i-am tăiat felii, la fel și conopida, în bucăți mai mici. După care am adăugat apă în borcane, apoi am turnat-o înapoi în oală, pentru a știi exact câtă saramură am nevoie. Am pus la fiert saramura (1 lingura sare neoiată, 1 lingură zahăr). Am fiert saramura 5 minute, am lasat-o să se răcească puțin, apoi am închis borcanele. Peste o lună de zile este gata. Sper că v-am convins că nu este o operațiune complicată", a explicat femeia pe pagina ei de TikTok. 

Castraveţii muraţi conţin minerale, fier, calciu, vitamina C şi magneziu 

Legumele dulci-acrişoare sunt considerate medicamente naturale deoarece conţin surse importante de vitamina C, A, licopen şi magneziu. Specialiştii spun că sunt excelente arme împotriva infecţiilor şi chiar vin de hac tumorilor. Gogoşarii conţin o cantitate impresionantă de vitamina C care, pe lângă faptul că este un puternic antioxidant, asigură o bună absorbţie a fierului. De asemenea, sunt o bună sursă de vitamina B6, cu efecte diuretice, şi magneziu, care combate anxietatea.

Castraveţii muraţi conţin minerale, fier, calciu, vitamina C şi magneziu, care îţi ajută corpul să funcţioneze în mod optim. Te ajută să lupţi împotriva răcelilor şi infecţiilor respiratorii şi îţi întăresc sistemul imunitar. „Castraveţii sunt o sursă ideală de fibre naturale, care te ajută să digeri mai uşor anumite mâncăruri, mai ales carnea. Un alt beneficiu este acela că îţi dau foarte multă energie. În afară de vitamine şi minerale, castraveţii muraţi sunt bogaţi în antioxidanţi. Rolul lor este acela de a lupta împotriva radicalilor liberi şi de a preveni efectele lor negative, cum ar fi îmbătrânirea prematură”, spune specialistul. De asemenea, datorită conţinutului mare de acid lactic, aşa-numitele bacterii "prietenoase", murăturile sunt ideale pentru ameliorarea problemelor digestive, precum ulcerele sau gastritele", explică Daniela Stan, medic de familie.

Cum alegem legumele pe care le punem la murat 

Când alegem fructele și legumele pentru murat, există câteva reguli care pot îmbunătăți chiar și cea mai acră gogonea sau pot intensifica dulceața celui mai dulce pepene. În primul rând, este recomandat să alegem fructe și legume locale. Este important să evităm castraveții de import cu formă perfectă și coajă netedă, deoarece aceștia pot fi acoperiți de o peliculă de ceară care va împiedica sarea sau oțetul să pătrundă în legumă. De asemenea, ar trebui să alegem fructe și legume coapte, dar nu moi, ci cu o consistență fermă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop saptamana 5 11 august webp
pilaf turcia jpg
mere supa istock jpg
WhatsApp Image 2024 10 31 at 3 22 36 PM (1) jpeg
zodii norocoase jpg
Pipiridzi tângâsiti  jpg
sarmale shutterstock 1856731081 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net