Desert de post din trei ingrediente, fără zahăr și făină

Click! își propune cea mai simplă rețetă de biscuiți, perfectă pentru perioada de post, pentru gustările copiilor sau pentru energie înainte sau după antrenamente. Este un desert gustos și care e gata în 30 de minute, cu tot cu perioada de coacere.

Așa arată biscuiții din ovăz. Foto: Shutterstock
Așa arată biscuiții din ovăz. Foto: Shutterstock

Eu am găsit rețeta pe TikTok, acolo unde sfaturile și ideile culinare se viralizează repede, și am adaptat-o în funcție de ingredientele pe care le-am avut în casă, dar și de preferințe. Ai nevoie de doar trei ingrediente de bază, la care mai poți adăuga aromele care îți plac: cacao, scorțișoară, extract de vanilie, sirop de arțar, nucă de cocos etc.

Biscuții se pun în tavă, pe hârtie de copt. Foto: Shutterstock
Biscuții se pun în tavă, pe hârtie de copt. Foto: Shutterstock

Ingrediente pentru biscuți din ovăz cu banane

Ai nevoie de 3 banane coapte, pe care de obicei le arunci, așa că încearcă de acum înainte să le incluzi în rețete (găsești multe idei pe Internet). Mai ai nevoie de fulgi de ovăz și de unt de arahide, preferabil fără zahăr adăugat. 

Mod de preparare

Pasează bine bananele cu furculița (eu am folosit ustensila cu care se zdobesc cartofii pentru piure) și adaugă aproximativ 200-250 de grame de fulgi de ovăz. Compoziția trebuie să aibă o consistență potrivită, care îți permite să modelezi biscuții. Mai pune două linguri cu vârf de unt de arahide. 

Acestea sunt cele 3 ingrediente de bază care îți permit să faci acest desert. De aici încolo e doar imaginație. Eu am mai adăugat 3 linguri rase de cacao, extract de vanilie, un pic de sirop de arțar, iar în biscuiți am "ascuns" câte 2-3 alune, merișoare și stafide. Mai poți folosi nucă de cocos, fulgi de ciocolată, alune de pădure, fistic, caju etc.

Compoziția se amestecă bine, se formează biscuții cu mâna sau cu ajutorul unei linguri și se pun în tavă, pe hârtie de copt. Se țin aproximativ 15-20 de minute. Dacă i-ați încercat, lăsați-ne un comentariu pe pagina de Facebook sa de Instagram

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net