Două rețete simple care costă mai puțin de 13 lei. Le prepari rapid și sunt de-a dreptul delicioase

Ultima actualizare:

Ai rămas în pană de idei și ai dori să prepari ceva gustos, dar fără să faci o „investiție” prea mare? Click! îți vine în ajutor cu două propuneri care îți lasă gura apă!

Spaghete
Pastele, o opțiune la îndemână. Foto: pixabay.com

Îţi prezentăm în cele ce urmează două reţete care te costă fiecare extrem de puțin: puțin peste 10 lei. Asta dacă ești atent de unde faci cumpărăturile și dacă te străduiești, firește, să alegi produsele cele mai avantajoase ca preț. Sigur, atunci când mergi la magazin e greu să iei exact cantitățile de care ai nevoie pentru aceste rețete, dar, dacă ai majoritatea produselor deja în casă acesta este prețul.

Mâncărică de mazăre cu pui

Mâncarea de mazăre gătită acasă este una dintre cele mai avantajoase ca preț / foto: Click!
Mâncarea de mazăre gătită acasă este una dintre cele mai avantajoase ca preț / foto: Click!

Pentru această rețetă sunt necesare două conserve de mazăre, două cepe uscate de mărime medie, câteva linguri de bulion, un tacâm de pui (spatele şi aripile), două - trei linguri de ulei, mărar, sare și piper după gust.

Mod de preparare: carnea de pui se pune la fiert în apă cu sare și se fierbe bine, cât să se scoată ușor carnea de pe oase. Spuma se înlătură constant pentru a se evita ca mâncarea să capete un gust amărui. Într-o cratiță se adaugă uleiul și ceapa tăiată fin, care se călește până când devine puțin aurie. Se adaugă apoi carnea, trei căni din zeama în care a fiert carnea și mazărea și se lasă la foc mediu timp de treizeci de minute. Se adaugă bulionul și piperul, se mai fierbe zece minute, iar la sfârșit se condimentează cu mărar tocat.

Întreaga rețetă poate costa, dacă ai grijă de unde cumperi ingredientele, puțin peste 12 lei. 

Spaghete cu carne tocată

Spaghete cu chifteluțe sunt un preparat ușor și ieftin de făcut / foto: Click!
Spaghete cu chifteluțe sunt un preparat ușor și ieftin de făcut / foto: Click!

Pentru această rețetă sunt necesare următoarele ingrediente: un pachet de spaghete, aproximativ 300 g carne tocată (de porc, pui sau vită), un morcov potrivit,  trei - patru linguri de bulion, o ceapă medie, pătrunjel ( două sau trei fire), sare, piper, câteva linguri de ulei (sau după gust).

Mod de preparare: spaghetele se pun la fiert în apă cu sare şi cu o lingură de ulei. După ce se fierb „al dente”, se păstrează o cană din apa în care au fiert, apoi se scurg şi se lasă acoperite într-un vas. Se călește carnea tocată împreună cu ceapa și morcovul tăiate fin, timp de 10 minute. Se adaugă cana de apă în care au fiert pastele, sare și piper după gust, bulionul, se amestecă bine și se mai lasă pe foc încă zece minute.

Sosul se toarnă peste paste şi se amestecă. Deasupra se presară pătrunjelul tăiat mărunt. Pentru un gust cât mai apropiat de rețetele mediteraneene se poate înlocui pătrunjelul cu puțin oregano.

Întreaga rețetă ar costa, dacă ai făcut cu atenție cumpărăturile, puțin peste 10 lei.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net