Dulceaţă de ardei iuţi – Monica Marton
Ultima actualizare:
Ingrediente:
1,5 kg de ardei iuţi500 de grame de gogoşaripatru linguri de miere1,5 kg de zahărun litru de oţet
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi ardeii şi gogoşarii de cotoare, seminţe şi vinişoare. Cînd sunt gata curăţaţi, îi tăiaţi fideluţă. Vă recomand să lucraţi cu mănuşi cu ei, la propriu. Puneţi la foc mediu oţetul cu zahărul şi mierea, amestecând continuu în oală, până se leagă ca şi un sirop. Cînd este gata siropul adăugaţi ardeii şi gogoşarii tăiaţ şi continuaţi prepararea lor termică 20-30 de minute sau până se leagă ca un jeleu, toată compoziţia. Cînd dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit. Poftă bună!