Dulceaţă de dovleac: Monica Marton
Ultima actualizare:
Ingrediente necesare pentru o porţie:
2 kg de dovleac plăcintar4 mere2 lămâi3 păstăi de tonka2 lingurițe de cardamom macinat1,5 kg de zahăr200 ml de apă
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi dovleacul și merele și le tăiați în cubulețe.
Puneţi la foc mediu, apa cu zahărul, amestecând continuu în oală, până se topește zahărul.
Cînd zahărul este topit, adăugaţi zeama de lămâie, cubulețele de dovleac și măr şi continuaţi prepararea lor termică 30 de minute. Adăugați cardamomul și păstăile răzuite de tonka și mai fierbeți dulceața pentru 20 de minute
Când dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit. Poftă bună!