Eclere cu cremă de vanilie - Nicoleta Stan

Ultima actualizare:

    Eclere cu cremă de vanilie
Eclere cu cremă de vanilie

Ingrediente:

Pentru crema de vanilie: 4 ouă, 270 g zahăr, 200 g făină, 750 ml lapte, 5 pliculeţe zahăr vanilinat.

Pentru aluat: 500 ml apă, 250 g margarină, 50 g zahăr, 360 g făină, un praf de sare, 6 ouă.

Pentru glazură: 120 g ciocolată, 70 g margarină, 1 lingură de apă, 2 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.

Mod de preparare:

1. Pentru prepararea cremei, spargem ouăle, le punem într-un castron şi le batem bine cu telul.

2. Când ouăle sunt bine bătute, adăugăm zahărul, pliculeţele de zahăr vanilinat şi batem din nou cu telul până la omogenizare, după care adăugăm făina şi amestecăm din nou. Turnăm şi laptele şi amestecăm până se înglobează bine.

3. După ce am încorporat ingredientele, punem vasul cu fundul într-o cratiţă cu apă şi lăsăm crema să fiarbă 15 minute. În cazul în care nu se îngroaşă, puneţi vasul cu crema direct pe flacără şi amestecaţi încontinuu să nu se lipească sau să se afume. Eu am preferat sa pun vasul pe flacără. Am adăugat de asemenea o esenţă de lămâie pentru a-i da un gust un pic fresh. Puteţi adăuga orice fel de esenţă, după gustul dumneavoastră.

4. Coca se prepara astfel: se pune apa într-un castron (sau cratiţă), adăugăm margarina necesară şi lăsăm pe foc până se topeşte. Când margarina se topeşte, adăugăm zahărul şi un praf de sare şi amestecăm până ce zahărul se topeşte.

5. După ce zahărul este topit, tragem castronul de pe foc şi adăugăm făina toată odată, iar apoi o amestecăm repede şi bine cu o lingură de lemn până ce se înglobează complet şi se formează o cocă tare, nelipicioasă.

6. Lăsăm coca să se răcească, până ajunge la temperatura camerei, după care adăugăm ouăle rând pe rând, amestecând bine după fiecare ou până se înglobează complet coca.

7. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi din coca obţinută luăm cu o lingură câte o biluţă şi punem în tavă, din loc în loc, nu chiar una lângă alta. Punem tava în cuptorul preîncălzit şi lăsăm la copt 25-30 de minute până devin uşor rumenii.

8. După ce s-au copt, scoatem eclerele şi le lăsăm să se răcească complet. După ce s-au răcit, le tăiem la mijloc cu un cuţit, nu de tot, ci atât cât să se mai ţină într-o parte şi le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de sprit sau lingură.

9. Într-un vas, se pune ciocolata, margarina, apa şi uleiul şi se pune pe foc la bain-marie. După ce acestea s-au topit, se adaugă cacao şi se amestecă până se încorporează cu restul ingredientelor. 

10. Eclerele deja umplute cu cremă, fie se introduc în vasul cu ciocolată topită, fie ciocolata o puneţi cu o lingură pe deasupra eclerelor. Eu am ales să pun cu lingura.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
image png
Al I Cuza jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net