Ecleruri cu zmeură şi migdale
Ecleruri cu zmeură şi migdale. Un desert savuros cu care nu ai cum să dai greș în fața invitaților.
Nu trebuie să fii o gospodină iscusită ca să prepari un desert ca acesta. Eclerurile cu zmeură și migdale se prepară ușor și sunt delicioase.
Ingrediente Ecleruri cu zmeură şi migdale
- 250 ml ulei,
- 1/2 linguriţă sare,
- 500 g făină,
- 8-10 ouă,
- 600 ml apă.
- 600 ml frişcă lichidă,
- 200 g zmeură,
- 100 g migdale uscate feliate.
Mod de preparare Ecleruri cu zmeură şi migdale
Torni 600 ml de apă într-o cratiţă, adaugi uleiul, sarea, pui pe foc şi lași să dea în fiert. Adaugi făina treptat, amesteci cu o lingură de lemn, pe foc mic, până când aluatul se desprinde de pe pereţii cratiţei. Dai deoparte, răstorni într-un bol şi lași să se răcească, după care încorporezi ouăle, pe rând, cu mixerul. Pui aluatul într-un poş şi formezi bastoane pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Dai tava în cuptorul preîncălzit 20-25 de minute până devin aurii, apoi lași să se răcească. Între timp, bați bine frişca şi o pui într-un poş curat. Bastoanele coapte şi răcite le tai pe orizontală. Umpli fiecare parte de jos a bastoanelor cu frişcă, acoperi cu zmeură şi presari felii de migdale. Pui partea de sus a bastoanelor şi le serveşti.
Citește și: