Friptură de iepure cu legume la cuptor – Claudia Baban
Ultima actualizare:
Ingrediente
un iepure (circa1 kg)
3 morcovi
1 ceapă
1 căţel de usturoi
2 roşii
1 rădăcină ţelină
1 rădăcină pătrunjel
sare, piper, boia
pudră de usturoi
fulgi de ardei iute
cimbru
200 ml vin alb
ulei
Mod de preparare
Am condimentat carnea şi am lăsat-o la frigider până a două zi. Am pus puţin ulei într-o tavă,a m pus legumele tăiate bucăţi şi deasupra legumelor iepurele.
Am presărat cimbru uscat. Am pus vinul şi încă 100 ml apă, am acoperit cu folie alimentară şi am pus la cuptor pentru 1 oră şi 45 de minute. După 45 de minute, am scos folia şi am lăsat aşa să se rumenească. Am mai stropit din când în când carnea ca să nu se ardă deasupra. Am servit-o caldă cu salată de varză, dar este foarte bună şi rece. Poftă bună!