Friptură în sos de vin şi usturoi
Ultima actualizare:
Ingrediente
2 antricoate de vită
1 ceapă
2 linguri ulei
2 linguri boia dulce
200 ml apă
300 ml vin roșu
5-6 căţei usturoi
sare
piper
pătrunjel
Preparare
Asezonezi antricoatele cu sare, piper şi le dai la frigider. Toci ceapa, tai felii căţeii de usturoi şi le căleşti câteva minute în ulei încins. Adaugi carnea de vită și o laşi până se rumenește pe toate părțile. Condimentezi cu boia şi, dacă mai trebuie, mai presari sare și piper după gust, torni apa și vinul și dai la cuptor până ce furculița intră cu ușurință în carne, iar sosul a scăzut. Dacă mai este nevoie mai adaugi puțină apă sau vin. Ornezi cu pătrunjel şi serveşti cu garnitură de orez ori de piure de cartofi.