Frittata cu urzici – Aluculesei Brînduşa
Ingrediente pentru 10 porţii:
-10 ouă,
-2 mingiuţe de urzici vii gata fierte,
-200 gr.salam ,
-200 gr.buric de caşcaval,
-1 lingură rasă de maggi intensavor cu gust de legume,
- 1 mâna de măsline negre şi verzi fără samburi,
-1 ardei kapia roşu,
-2 linguri de smântână,
-1 lingură de ulei,
-1 linguriţă oţet de mere,
-1 kg.ardei kapia copţi,
-50 gr.salam picant şi uscat.
Mod de preparare:
Se sparg ouăle şi se pun într-un vas, peste ele adăugăm smântâna, urzicile vii tocate mărunt , maggi secretul gustului, salamul, un pumn de măsline verzi şi negre. Apoi le amestecăm uşor şi le turnăm într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Peste această compoziţie adăugăm caşcavalul ras şi ornăm după preferinţă cu salam picant, ardei kapia şi măsline. Dăm tava la cuptor la foc potrivit. Când este gata se poate servi cu o salată de ardei kapia copţi Poftă bună!