Fursecuri cu lămâie - Panazan Bianca Raluca
Ingrediente
• 400 g făină
• 120 g unt
• 100 g zahăr
• 2 ouă
• 1 lămâie plus coajă de la lămâie
• 1 plic praf de copt
Suplimentar:
• 4-5 linguri zahăr tos
• 4-5 linguri zahăr pudra
Untul se lasă câteva ore la temperatura camerei,după care se taie cuburi şi se pune într-un castron înalt.
Adăugăm zahărul şi mixăm bine,adăugăm pe rând câte un ou şi mixăm în continuare.
Coaja de la lămâie se dă pe răzătoarea mică,iar lămâia se stoarce bine. Făina se amestecă cu praful de copt şi un praf de sare. Amestecăm compoziţia de unt cu făină, până se omogenizează. Se scoate aluatul din castron,se înveleşte în folie alimentară şi se lasă peste noapte la frigider. Din aluat rupem bucăţele şi formăm biluţe,se trec prima dată prin zahărul tos,şi prin zahărul pudra şi se aşează într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru circa 12 minute. Se lasă în tavă până când se răcesc.