Gabriella Nastas, rețeta specială de Crăciun! Gătește ca în Moldova prăjitura Cușma lui Guguță

Ultima actualizare:

După ce a participat la X Factor, anul acesta s-a făcut remarcată prin talentul ei de solistă și a intrat în televiziune. Gabriella Nastas prezintă la Realitatea Sportivă împreună cu Kamara- "Cam dimineață", iar pentru că e moldoveancă, Click! a rugat-o să împărtășească o rețetă de Crăciun din copilăria sa: Cușma lui Guguță,

Gabriella Nastas a participat la X Factor și are o rețetă gustoasă!
Gabriella Nastas a participat la X Factor și are o rețetă gustoasă!

Anul acesta, Gabriella Nastas s-a făcut remarcată cu videoclipul piesei "Iartă-mă" și a fost numită Megan Fox de România. De atunci, a devenit prezentatoare cu Kamara la Realitatea sportivă și este nelipsită din showbizul autohton. Am vrut să știm de Crăciun ce preparat i-a rămas în minte de acasă.

"Cușma lui Guguță, e prăjitura copilăriei mele. Îmi amintește de casă, pentru că în pentru familia mea nu există Crăciun, fără că mami să ne surprindă la masă de sărbătoare, cu această prăjitură delicioasă. Dar oare cum arată această Cușmă a lui Guguță, care mi-a înseninat sufletul? E o prăjitură făcută din clătite pufoase, umplute cu vișine și clădite sub formă de piramidă cu ajutorul unei creme din mascarpone și frișcă. Pentru rețeta de prăjitură Cușma lui Guguță avem nevoie de 10 clătite, pe care le coacem puțin mai groase. Pentru umplutură am folosit vișine din compot, scurse foarte bine de suc.

Prăjitura Cușma lui Guguță

În cremă puteți adaugă și lapte condensat, care va da un plus de cremozitate și aromă. Pentru decor folosim ciocolată dată pe răzătoare, ciocolată care poate fi amăruie sau cu lapte, în funcție de preferințele voastre. Când prăjitura e gata, o lăsăm cel puțin 2 ore la frigider înainte de servire, ca să se așeze crema. Din cantitățile date iese o prăjitură destul de mare, suficientă pentru 10-12 porții.

Ingrediente pentru clătite: 300g făînă, 100g zahăr, miezul de la o păstaie de vanilie Belbake, 5 ouă, un vârf de cuțit praf de copt, un praf sare, 500 ml lapte, ulei pentru prăjit.

  • Ingrediente pentru cremă

500g mascarpone, 400ml smântână lichidă pentru frișcă, 150g zahăr pudra, miezul de la o păstaie de vanilie

  • Ingrediente pentru umplutură și decor

2 borcane vișine în sirop, 50g ciocolată amăruie.

  • Mod de Preparare

Pentru clătite batem ouăle împreună cu zahărul și păstaia de vanilie. Turnam laptele în fir subțire, amestecând mereu. Adăugăm făină cernută împreună cu praful de copt și sarea. Amestecăm până avem o compoziție omogenă, pe care o lăsăm să se odihnească 10-15 minute.

Prăjim clătitele pe rând, în tigaia încinsă, unsă cu puțin ulei. Lăsăm clătitele să se răcească înainte de a le umple. Pentru a nu se usca (nu le mai putem rula), le acoperim cu un șervet umed. Pentru crema amestecăm mascarpone, zahărul pudră și miezul de la păstaia de vanilie, cu mixerul la viteză mare, până nu se mai simte zahărul. Separat, batem smântâna dulce până obținem o frișcă fermă. Adăugăm frișcă peste mascarpone și amestecăm ușor cu spatulă, cu mișcări de împăturire.

  • Foarte Important!

Smântâna dulce este o smântână naturală, deci e foarte important să fie ținută la frigider și să fie foarte rece înainte de a o bate. Puteți chiar să o țineți 10 minute la congelator, împreună cu paletele mixerului și vasul în care bateți frișca.

Mai departe, scurgem foarte bine vișinele din compot, le tamponam cu un prosop de hârtie pentru a absorbi execesul de suc și ne putem apuca de asamblarea prăjiturii. Punem vișine în mijlocul clătitelor și le rulăm cât putem de strâns. Pe un platou suficient de mare, punem un strat de crema (2-3 linguri) și așezăm pe crema primele 4 clătite.

Urmează alt strat de cremă, 3 clătite, crema, 2 clătite, crema și…clătita vedetă, cireașa de pe Cușmă lui Guguță. Îmbrăcăm întreagă prăjitură în cremă și îi dăm formă specifică, de piramidă. Și decorăm cu ciocolată dată pe răzătoare.

Cam despre asta e vorba în Prăjitura Cușma lui Guguță! Simplă, rapidă și totuși de mega efect! Și mega gustoasă! Sărbători fericite alături de familie! La mulți ani!", ne-a povestit Gabriella.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net