Găluşte cu caise, desertul care te va cuceri vara asta
Ultima actualizare:
Apetisantele găluşte cu caise (numite şi Marillenknödel) sunt un desert faimos, care a fost cel mai probabil creat în Viena, Austria, şi care s-a răspândit apoi pe tot teritoriul imperiului austro-ungar, în ţări precum Ungaria, Cehia şi Croaţia. Dacă ai poftă de ceva dulce şi vrei să găseşti un desert care păstrează aroma verii, merită să încerci această reţetă.
Ingrediente
Pentru aluat
900 g cartofi fără coajă1 cană făină3 linguri griş2 ouă4 linguri unt1 ½ linguriţă sare
Pentru umplutură
6 caise6 linguri zahăr1 ½ linguriţă scorţişoară
Pentru topping
6 linguri unt1 cană pesmet uscatzahăr pudră, pentru ornat
Mod de preparare
Află cum se prepară găluştele cu caise pe clickpoftabuna.ro!