Gogoşi pufoase la cuptor – Camelia Rădoi
Ingrediente
• 450 g făină
• 80 g zahăr
• 220 ml lapte
• 1 ou
• 100 g unt la temperatura camerei
• 7 g drojdie deshidratată
• coaja rasă de la 1 portocală
• 1 praf de sare
• 100 g unt+scorţişoară+zahăr,ciocolată sau gem (pentru tăvălit)
Preparare
Pentru început facem aluatul pentru gogoşi. Amestecăm făina cu drojdia şi o punem într-un vas. În centrul ei adăugăm oul bătut, zahărul, coaja de portocală rasă, laptele uşor călduţ şi 50 g de unt moale. Frămâtăm aluatul, iar după ce se omogenizează, adăugăm untul rămas şi sarea. Frământăm până aluatul devine elastic şi nu se mai lipseşte de mâini. Acoperim vasul cu folie alimentară şi lăsăm la dospit 90 de minute. După ce a crescut aluatul, răsturnăm compoziţia pe masa de lucru pe care am presărat făină. Întindem cu sucitor iar apoi cu o formă rotundă ( eu am foloit o cană) decupăm gogoşile şi cu un dop decupăm centrul gogosilor. Punem gogoşile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi mai lăsăm la dospit aproximativ 40 de minute. (lăsăm un spaţiu de 3-4 cm între ele). Preîncălzim cuptorul şi le lăsăm la 200 grade C aproximativ 13 minute. Scoatem gogoşile din cuptor şi le lăsăm 3 minute să se “odihnească”, iar apoi le ungem cu unt topit uşor călduţ şi apoi le tăvălim prin zahărul amestecat cu scorţişoară. Eu le-am umplut cu nutella. Puteţi să le umpleţi dacă doriţi cu ce cremă doriţi sau puteţi să le serviţi că atare.