Gulii umplute cu quinoa - Monica Marton
Ingrediente necesare pentru 2 porţii:
· patru gulii
· patru linguri de quinoa
· un usturoi verde sau 2 căţei de usturoi
· o ceapă mică
· două linguri de ulei de măsline
· două roşii zemoase, de mărime medie
· o crenguţă de cimbru
· o crenguţă de rozmarin
· o jumătate de legătură de frunze de ţelină
· un praf de sare
· o jumătate de linguriţă de piper roşu
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi la fiert, în apă cu sare, pentru 15 minute. Le scoateţi de la fiert şi le scobiţi interiorul cu o lingură. Tocaţi jumătate din ceea ce aţi scobit din gulii. Fierbeţi quinoa în apă cu un praf de sare pentru 10 minute. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
Pentru umplutură, puneţi uleiul în cratiţă, să se încingă, adăugaţi ceapa şi usturoiul tocat şi le lăsaţi timp de un minut, adăugaţi gulia tocată şi quinoa, apoi roşiile decojite şi mărunţite in cubuleţe. Ţineţi compoziţia la foc mic, cinci minute, timp în care amestecaţi în ea. Adaugati puţină sare, după gust.
Spălaţi şi tocaţi ţelina, cimbrul, rozmarinul şi le adăugaţi în cratiţă, peste umplutură. Amestecaţi toată compoziţia cu un praf de piper roşu.
Aşezaţi guliile într-o tavă, le umpleţi cu amestecul preparat şi le daţi la cuptor pentru 30 de minute la 150 de grade Celsius. Pentru a nu risipi ingredientele rămase, puteţi adăuga în tavă compoziţia care excede guliilor umplute, împreună cu un pahar de bulion sau o roşie şi cealaltă jumătate din ce aţi scobit din gulii. Se servesc calde. Poftă bună!