Iahnie picantă cu cârnaţi afumaţi
Pentru această reţetă de iahnie picantă cu cârnaţi afumaţi ai nevoie de cel puţin un ardei iute. Venit tocmai din America de Sud, ardeiul iute este unul dintre cele mai cultivate condimente în lumea întreaga. Aroma iute, uneori amăruie, alteori dulceagă, dă savoare fiecărui preparat în care este adăugat. Acest condiment poate fi folosit crud, uscat, murat sau transformat în pudră.
Mâncărurile cu legume, sosurile consistente, salatele de vară, dar şi fripturile şi saramurile au o savoare aparte dacă le adaugi un ardei iute.
Iahnie picantă cu cârnaţi afumaţi – Ingrediente
500 g boabe de fasole2 cepe potrivite2 morcovi1 rădăcină de pătrunjel1 păstârnac1 ţelină mică250 g cârnaţi afumaţi4 linguri pastă de roşiicimbru1 ardei iute roşusarepiper
Află cum se prepară iahnie picantă cu cârnați afumați pe clickpoftabuna.ro.