Idee de prânz cald cu dovleac de la Cori Grămescu. ”Poate fi ușor de integrat într-un plan alimentar de slăbire”
Este sezonul dovlecilor. I-am decorat de Halloween dar sunt buni și pentru mâncare. Plăcinte, supe, chiar dovleac copt în cuptor. Sunt delicioși și hrănitori și au puține calorii. Experta în nutriție Cori Grămescu ne dă o idee de prânz delicioasă cu dovleac.
”În sezonul rece creșteți consumul de legume mai consistente, de rădăcinoase, pentru că ele ne dau energie, sațietate și ne ajută să suportăm mai ușor frigul. Și pentru că temperaturile au scăzut avem nevoie de mâncare caldă. Așa că, azi vă propun o idee de prânz cald cu dovleac” a scris Cori Grămescu pe Facebook.
Idee de prânz delicios: Supă cremă de dovleac
”Dovleacul poate fi ușor integrat într-un plan alimentar de slăbire pentru că are un aport scăzut de calorii, este o sursă bogată de fibre, și acest aport crescut de fibre ne ajută digestia, dar cel mai important oferă o sațietate mare”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.
Cum se prepară supa cremă de dovleac
▪ Ingrediente pentru 4 porții:
600 g dovleac
3/4 l lapte de cocos neîndulcit
200 g cremă de brânză light
40 g unt cu conținut scăzut de grăsimi
1 vârf de nucșoară
sare, piper
▪ Preparare:
Tăiați dovleacul în cuburi mici, apoi topiți untul într-o oală și adăugați dovleacul, puneți puțină apă și lăsăți-l până când se sfărâmă, peste se toarnă laptele fierbinte, sare și piper, se presară nucșoară și se fierbe timp de 30 de minute. Apoi, puneți această supă într-un blender și adăugați crema de brânză light.
Specialiștii spun că dovleacul previne apariţia cancerului la plămâni, sâni şi prostată, protejează ochii și articulațiile de boli grave, întărește sistemul imunitar, menține inima sănătoasă și previne apariția ridurilor. În plus, este extrem de eficient și în curele de slăbire. Conține doar 18 calorii la suta de grame.
Citește și:Dovleacul, mierea şi ceaiul «omoară» gripa