Îngheţată cu fructe de pădure - Daniela Andrei
INGREDIENTE
400 g fructe de pădure congelate (coacăze, zmeură, afine), 200 g fructe de pădure proaspete (coacăze, zmeură), 400 g frişcă naturală (pregătită cu smântână), 400 g iaurt 10% grăsime, 2 linguri cu miere de albine, o păstaie de vanilie, opţional: topping de fructe de pădure, ciocolată;
Mod de preparare
Începem prin a pregăti frişca: smântâna se mixează până ce începe să îşi mărească volumul. Se adaugă două linguri cu zahăr, seminţele de vanilie şi se mixează la viteză mare până ce se îngroaşă. Pentru consistenţă se pot adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. (Se păstrează la rece minim o oră.) Fructele de pădure congelate se pasează împreună cu iaurtul şi mierea de albine. Se adaugă frişca rece şi se încorporează complet. Dăm vasul la frigider pentru două-trei ore, după care îl scoatem şi mixăm din nou îngheţata. Se pune apoi în cupe/pahare/forme preferate şi se păstrează la congelator până la servire. Se ornează cu fructe proaspete, topping de fructe sau ciocolată. Poftă bună!